10 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το WordPress στο site σας

10 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το WordPress στο site σας

10 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το WordPress στο site σας

Το WordPress βρίσκεται στον παγκόσμιο ιστό από το 2003 και είναι από τις πιο δημοφιλής πλατφόρμες blogging. Τα τελευταία χρόνια έχει αποτελέσει την επιλογή και πολλών που θέλουν ένα αξιόπιστο CMS ή στα ελληνικά Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (διαδικτυακές εφαρμογές που επιτρέπουν την online τροποποίηση του περιεχομένου ενός δικτυακού τόπου).

Πέρα όμως από το απλό blog, το WordPress έχει επικρατήσει γιατί μπορεί κάποιος με αυτό να δημιουργήσει πάνω από είκοσι τύπους ιστοσελίδων ή και περισσότερους όπως eshop, forums, εταιρικά sites και φυσικά ηλεκτρονικά μαγκαζίνο.

Τι κάνει το WordPress τόσο δημοφιλές όμως; Δείτε παρακάτω τους 10 κυρίως λόγους που θα σας κάνουν να ξανασκεφτείτε πως να σχεδιάσετε την ιστοσελίδα σας – είτε για εσάς, είτε για την επιχείρησή σας.

1. Ευκολία χρήσης

Το WordPress είναι πολύ εύκολο στη χρήση του και έχει φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον. Το να προσθέτετε καινούριες σελίδες, άρθρα, εικόνες και άλλου είδους περιεχόμενο σε τακτική βάση είναι πανεύκολο. Επίσης, επειδή ο τρόπος που είναι στημένο το διαχειριστικό του μέρος είναι πολύ απλό, απαιτεί ελάχιστο χρόνο για να προσθέσετε ή να το τροποποιήσετε το υλικό που θέλετε.

2. Διαχειριστείτε το site σας από οποιοδήποτε υπολογιστή

Το WordPress είναι βασισμένο στον browser σας (Firefox, Chrome κτλ) δηλαδή δεν χρειάζεται εξειδικευμένο πρόγραμμα. Μπορείτε να συνδεθείτε στο site σας μέσω οποιουδήποτε υπολογιστή που έχει σύνδεση στο internet και να το διαχειριστείτε.

3. Δεν χρειάζεται πρόγραμμα HTML ή FTP

Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι το WordPress είναι αυτόνομο σύστημα και δεν χρειάζεται άλλο πρόγραμμα για την επεξεργασία του κώδικα HTML (όπως το Dreamweaver). Μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα σελίδα, μια καινούρια δημοσίευση στο blog σας, να ανεβάσετε και να επεξεργαστείτε φωτογραφίες, έγγραφα, βίντεο, να φτιάξετε γκαλερί φωτογραφιών και πολλά άλλα χωρίς να έχετε άλλο πρόγραμμα για να γράψετε τον κώδικα αλλά και ούτε FTP για να τα “ανεβάσετε” στο site σας.

4. Οι μηχανές αναζήτησης λατρεύουν το WordPress

Ο κώδικας που είναι πίσω από το WordPress είναι πολύ απλός και πιο καθαρός, καθιστώντας το πολύ εύκολο για τις μηχανές αναζήτησης να το διαβάσουν και να το καταχωρήσουν στις λίστες τους. Επίσης, κάθε σελίδα και εικόνα μπορεί να έχει τις δικές της λέξεις-κλειδιά στα meta tags, δική της περιγραφή και τίτλο και έτσι βοηθάνε τις μηχανές αναζήτησης για ακόμα πιο εξειδικευμένη αναζήτηση.

10 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το WordPress στο site σας

5. Έχετε τον έλεγχο του site σας

Δεν χρειάζεται πλέον να περιμένετε τον web designer σας για να κάνατε απλές αλλαγές στο site σας. Με το WordPress έχετε τον έλεγχο του περιεχομένου σας και μπορείτε να κάνετε τις απλές αλλαγές που θέλετε μόνοι σας.

6. Η εμφάνιση του site σας είναι 100% προσαρμόσιμη

Ίσως το πως φαίνεται ένα site στους επισκέπτες του να είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία. Με το WordPress μπορείτε να το προσαρμόσετε όπως ακριβώς θέλετε και να προσφέρετε μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του.

7. Έτοιμο blog σε 2 λεπτά!

Το WordPress αρχικά είχε σχεδιαστεί ως πλατφόρμα για blogging. Έτσι έχει έτοιμα όλα τα εργαλεία που θα χρειαστείτε αν θέλετε να ανεβάσετε μια δημοσίευση, με προσθήκη σχολίων, εμφάνιση πιο δημοφιλών δημοσιεύσεων κτλ.

8. Επεκτείνετε τη λειτουργικότητα του site σας με plugins

Το WordPress δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε plugins που θα σας επιτρέψουν να ανεβάσετε στο site σας την δραστηριότητά σας στο Twitter, να βάλετε το κουτάκι που θα κάνουν Like στο Facebook σας και πολλά άλλα. Τα περισσότερα plugins είναι μάλιστα δωρεάν.

9. Το site σας μεγαλώνει όσο μεγαλώνουν οι ανάγκες σας

Δεν χρειάζεται να φοβάστε μήπως “γεμίσει” το site σας. Μπορείτε να έχετε χιλιάδες σελίδες, δημοσιεύσεις και άλλο υλικό χωρίς να μπλοκάρει η λειτουργικότητα του site σας.

10. Προσθήκη χρηστών

Ως διαχειριστής του site σας, μπορείτε να προσθέσετε και άλλους χρήστες, με διαφορετικά δικαιώματα.

Δημιουργείστε τώρα το site σας!

Θέλετε να έχετε και εσείς το δικό σας site αλλά όλα αυτά σας φαίνονται δύσκολα; Μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και να έχετε το δικό σας site όπως ακριβώς το θέλετε.

Διαβάστε περισσότερα για τη δημιουργία sites:

Σχολιάστε