5 Web design tips

WEB DESIGN TIPS

5 Web design tips

5 Συμβουλές για καλύτερο web design που μετατρέπουν τον επισκέπτη σε πελάτη!

Τι θα πρέπει να προσέξετε για να κάνετε μια ιστοσελίδα να είναι εύχρηστη και λειτουργική αποδίδοντας τα μέγιστα;

1 Απλότητα

Όσο πιο απλό είναι το web design της ιστοσελίδας σας, τόσο πιο κατανοητό γίνεται το νόημα της ιστοσελίδας σας και τα βασικά σημεία.

Με το απλό design ή το λιτό και απέριττο look είναι εύκολο σε κάποιον επισκέπτη που μπαίνει για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα σας να καταλάβει περί τίνος πρόκειται και να πλοηγηθεί γρήγορα και εύκολα.

Θα μπορέσει δηλαδή να βρει αυτό που ψάχνει και δεν θα χαθεί σε έναν κυκεώνα στοιχείων και πληροφοριών που ίσως να είναι άχρηστα για τον χρήστη.

2 Οπτική ιεραρχία

Θα πρέπει η ιστοσελίδα σας να έχει μια σειρά και να βάζετε σε προτεραιότητα τα βασικότερα σημεία πηγαίνοντας από αυτό που θέλετε να προβάλλετε στα λιγότερο σημαντικά.

3 Συνοχή

Για να μπορέσετε να κρατήσετε τον επισκέπτη μέσα στην ιστοσελίδα σας θα πρέπει να υπάρχει μαι σχεδιαστική συνοχή στα γραφικά, στα χρώματα, στα background, στις γραμματοσειρές και στις κεφαλίδες.

Ακόμα και ο τρόπος γραφής σας και το copywriting θα πρέπει να έχει κάποια συνοχή και να είναι αρμονικό με την όλη φιλοσοφία της ιστοσελίδας σας.

4 Να είναι πελατοκεντρικό το web design σας

Η ερώτηση που θα πρέπει να απαντήσετε τώρα είναι απλή: Είναι η ιστοσελίδα σας πελατοκεντρική; Αν όχι θα πρέπει να την ανασχεδιάσετε με βάση αυτό που ψάχνουν οι πελάτες σας και όχι με το τι νομίζετε εσείς.

Θα πρέπει η ιστοσελίδα σας και ο σχεδιασμός της να εξυπηρετεί τους πελάτες σας και όχι το δικό σας εγώ. Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι πελατοκεντρική και όχι εγωκεντρική.

5 Εύχρηστη πλοήγηση

Το μενού πλοήγησης θα πρέπει να είναι εύχρηστο και όχι πολύ φορτωμένο με παραπάνω πληροφορίες από όσες χρειάζεται ο μέσος χρήστης για να μπορέσει σε ένα δευτερόλεπτο να καταλάβει που θέλει να πάει και τι θέλει να βρει.

Άμα το μενού σας χρειάζεται περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο για να πλοηγηθεί κάποιος, τότε μάλλον θα εγκαταλείψει την ιστοσελίδα σας πριν καν μπει.

Τα δημιουργικά μενού ή τα πτυσσόμενα μενού που ανοίγουν είναι μια πολύ καλή λύση για να μπορέσει ο επισκέπτης να πλοηγηθεί με ένα μόνο κλικ μέσα στην ιστοσελίδα σας, αρκεί να είναι και λίγο εξοικειωμένος με αυτά τα μενού.

Γενικά η απλότητα και η λιτότητα επιβραβεύουν τα sites εκείνα που μπορούν με τα λίγα να πούνε πολλά και να κερδίσουν τις εντυπώσεις χωρίς περιττά πράγματα.

Δείτε περισσότερα για Web Design:

Σχολιάστε