ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ GOOGLE ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ GOOGLE

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ GOOGLE ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ GOOGLE

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ GOOGLE

Γεια σας φίλοι μου, θα ξεκινήσω αυτό το άρθρο με μια ρητορική ερώτηση:

Έχετε κάνει ποτέ κλικ στη δεύτερη σελίδα των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης Google;

Όχι… σχεδόν ποτέ! Γιατί όλοι κάνουν κλικ στα αποτελέσματα της πρώτης σελίδα της Google και περισσότερο ακόμα στο αποτέλεσμα αναζήτησης που βρίσκεται στην πρώτη θέση της Google!

Στην πραγματικότητα, λιγότερο από το 3% των χρηστών φτάνουν στη δεύτερη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google (SERPs).

Η πρώτη θέση της Google παίρνει το 37% των αναζητήσεων!

Είναι κατανοητό ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων που έρχονται σε εμάς ενδιαφέρονται να βρουν την επιχείρησή τους στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google.

Θεωρώ ότι και εσείς άμα έχετε μια ιστοσελίδα αυτό που θέλετε είναι να βγείτε στην πρώτη θέση της Google!

Όχι όμως στα πληρωμένα αποτελέσματα αλλά στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Πώς βγαίνει μια ιστοσελίδα πρώτη στη Google;

proti-thesi-google-proti-selida

Υπάρχουν αρκετές προτάσεις για να βγει η ιστοσελίδα σας στην κορυφή των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης (ακόμη και το Wikihow έχει κάτι να πει γι’ αυτό) – αλλά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.

Το θέμα είναι πρακτικά πως βγαίνει μια ιστοσελίδα στις οργανικές αναζητήσεις στην πρώτη θέση και πως μπορεί να μείνει εκεί.

Επίσης θα πρέπει να ξέρετε ότι η ταξινόμηση της ιστοσελίδας σας στις πρώτες θέσεις της Google απαιτεί χρόνο και δεν γίνεται αυτομάτως. Ο χρόνος που συνήθως απαιτείτε είναι 6 με 12 μήνες και σε μερικές εξαιρετικά ανταγωνιστικές αγορές ίσως και περισσότερο.

Παρακάτω θα βρείτε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις μαζί με κάποιες συμβουλές σχετικά με το έδαφος, για να σας βοηθήσουμε να διεκδικήσετε το πολυπόθητο σημείο 1 στην πρώτη σελίδα της Google.

Τι θα συμβεί στον αλγόριθμο ταξινόμησης της Google

Πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να ξέρετε ποιοι είναι οι παράγοντες κατάταξης που χρησιμοποιεί η Google:

Υπάρχουν περισσότερα από 200 πραγματικά σημεία κατάταξης, αλλά εδώ πρέπει να εστιάσετε, εάν θέλετε να βγάλετε την επιχείρησή σας στην 1η σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google:

 • Domain name με SSL (HTTPS έναντι HTTP)
 • Ιστοσελίδες φιλικές προς κινητά ( mobile first )
 • Σήμανση σχήματος ( Schema)
 • Ποιότητα περιεχομένου ιστοσελίδας
 • Μέγεθος περιεχομένου ιστοσελίδας
 • Ταχύτητα φόρτωσης σελίδας
 • Κοινωνικά σήματα ή social signals
 • Ποιότητα backlinks
 • Βελτιστοποιημένες εικόνες
 • Η ηλικία του Domain name

Πώς να ταξινομήσετε την ιστοσελίδα σας στα Rich Snipperts

Θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι το 34 τοις εκατό των αναζητήσεων Google δεν οδηγούν καθόλου σε κλικ!

Είναι αλήθεια-και συμβαίνει επειδή ολοένα και περισσότεροι ερευνητές παίρνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται μέσα από τα αποτελέσματα αναζήτησης πλούσιων αποσπασμάτων.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα χρησιμοποιείται συχνά όταν το ερώτημα αναζήτησης είναι μια ερώτηση. Συχνά αναφέρεται ως “μηδενική θέση“, τα πλούσια αποσπάσματα εμφανίζονται πάντα στην άκρη της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Θα ήταν έξυπνο να προσπαθήσετε να πάρετε μερικές σελίδες που εμφανίζονται ως πλούσια αποσπάσματα, δεδομένου ότι η Google γίνεται γρήγορα η μηχανή απαντήσεων στον κόσμο.

Τι πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε το site σας για πρώτη θέση Google

Για να βγείτε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google, βελτιστοποιήστε τα κείμενα σας. Η βελτιστοποίηση των κειμένων ή αλλιώς η εντός σελίδα βελτιστοποίηση είναι αυτή που θα σας φέρει πιο κοντά στην πρώτη σελίδα της Google και μετά στην πρώτη θέση της Google.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι:

 • Παράγραφοι, δημιουργήστε απλούς παράγραφους
 • Λίστα, χρησιμοποιήστε την μορφοποίηση περιεχομένου με κουκίδες και αρίθμηση που είναι φιλική προς τη Google
 • Πίνακες, οι πίνακες με χρήσιμα στοιχεία και στατιστικά πάντα κάνουν την διαφορά

Ορισμένοι τύποι περιεχομένου και ερωτημάτων τείνουν να κατατάσσονται καλύτερα για τα σχετικά περιεχόμενα που περιέχουν.

Για να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας για πλούσια αποσπάσματα:

 • Χρησιμοποιήστε κεφαλίδα και επικεφαλίδες
 • Απαντήστε πλήρως στην ερώτηση
 • Συμπυκνώστε τις πληροφορίες στην πιο απλή απάντηση που μπορείτε
 • Να είστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα
 • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε εικόνες και ότι έχετε βάλει μια εικόνα σε κάθε σελίδα ή αρθρο

Πώς να βγείτε στην πρώτη σελίδα με μια από τις πληρωμένες καμπάνιες Google Plain Search

Αν και ίσως να νομίζετε ότι το SEO και το PPC είναι σε αντίθεση μεταξύ τους κάνετε λάθος. Και τα δύο λειτουργούν πραγματικά χέρι-χέρι και συνιστώ ανεπιφύλακτα να επενδύσετε και στα δύο.

Ωστόσο, εάν θέλετε να βγείτε αύριο στην πρώτη σελίδα της Google, η επένδυση στην πληρωμένη αναζήτηση είναι ο τρόπος να το καταφέρετε. Οι καμπάνιες SEO μπορούν να διαρκέσουν από μερικές εβδομάδες έως αρκετούς μήνες για να δώσουν αποτελέσματα, οπότε είναι απίθανο να πάρετε περισσότερες οργανικές (μη πληρωμένες) κυκλοφορία, οδηγούς και πωλήσεις νωρίτερα στην επένδυσή σας.

Πρώτη θέση Google και διαφημίσεις PPC

Οι πιο πολλοί επιχειρηματίες του ίντερνετ καταφεύγουν στις διαφημίσεις στο Google Ads γιατί δεν θέλουν να περιμένουν μέχρι να βγει η ιστοσελίδα τους πρώτη στη Google ή και γιατί δεν πιστεύουν ότι μπορεί αυτό να συμβεί ποτέ.

Πραγματικά, σε κάποιες περιπτώσεις ο ανταγωνισμός καθιστά την πρώτη θέση στις αναζητήσεις ασύμφορη ή και αδύνατη επειδή η αγορά σας έχει ήδη πολύ μεγάλους παίκτες που έχουν τεράστιο προϋπολογισμό μάρκετινγκ.

Όμως σε λιγότερο ανταγωνιστικές λέξεις κλειδιά, το να βγείτε στην πρώτη θέση της Google είναι εφικτό και μπορεί να γίνει με φράσεις κλειδιά.

Άμα έχετε μια ιστοσελίδα και σας ενδιαφέρει να βγείτε στην πρώτη θέση της Google, μπορείτε να ζητήσετε μια επαγγελματική προσφορά τώρα κιόλας.

Μια ομάδα έμπειρων ειδικών στο SEO θα είναι κοντά σας με την καλύτερη δυνατή προσφορά για πρώτη σελίδα Google και για πρώτη θέση Google.

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

GOOGLE COMPTETITION PMAR

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

registration-button-pmar

Δείτε περισσότερα για το SEO και την πρώτη θέση Google:

 

 

Σχολιάστε