5 τρόποι για να βγει πρώτο ένα site στη google

5 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟ ΕΝΑ SITE ΣΤΗ GOOGLE

5 τρόποι για να βγει πρώτο ένα site στη google

Ο όρος SEO (search engine optimization) περιγράφει όλες εκείνες τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν στη δομή και το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλική στις μηχανές αναζήτησης.

Ο τελικός στόχος είναι η υψηλή κατάταξη της ιστοσελίδας σας και η αύξηση της επισκεψιμότητας της μέσω των χρηστών του Internet που ψάχνουν στις μηχανές αναζήτησης με τις λέξεις-κλειδιά (keywords) που αφορούν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.

Έχετε σκεφτεί ποτέ τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να βγείτε πρώτοι στις αναζητήσεις στην μηχανή αναζήτησης της google αλλά και γενικότερα στις μηχανές αναζήτησης;

Όλοι κάνουμε αναζητήσεις στη Google καθημερινά, σε κάθε μας αναζήτηση βγαίνουν κάποια αποτελέσματα που δεν είναι καθόλου τυχαία. Τα αποτελέσματα αναζήτησης είναι ιστοσελίδες που υπάρχουν στο ίντερνετ και που πιάνουν τις λέξεις κλειδιά ή τους όρους αναζήτησης.

Παρακάτω θα δείτε 5 έξυπνους τρόπους ώστε να βγείτε στις πρώτες αναζητήσεις στη Google καθώς το SEO είναι είναι τρόπος ζωής για την σελίδα σας και θα πρέπει να το εφαρμόζουμε όλοι διαρκώς.

1 Backlinks από άλλα site με τη λέξη κλειδί

Θα πρέπει να δημιουργήσουμε backlinks. Τα backlinks είναι αυτά που γίνονται με το χέρι και περιέχουν φυσικά links προς το site μας από άλλα site.

Τα backlinks είναι ένας σύνδεσμος από μια ιστοσελίδα προς τη δική μας. Ο σύνδεσμος αυτός έχει κάποια λέξη κλειδί για παράδειγμα Ιστοσελίδες, SEO κτλ.

Όσο πιο πολλά και πιο ποιοτικά backlinks έχει ένα site με τις λέξεις κλειδιά, τόσο πιο ψηλά θα φαίνεται στις μηχανές αναζήτησης. Λέγεται ότι το 70% της κατάταξης στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης των μηχανών αναζήτησης οφείλεται στα backlinks.

Πολύ καλή έρευνα λέξεων κλειδιών

Όταν δημιουργούμε ένα site δεν αρκεί να το έχουμε χωρίς να προσπαθήσουμε να βγούμε πρώτοι στις αναζητήσεις της Google. Άρα θα πρέπει να κάνουμε πάντα έρευνα λέξεων κλειδιών.

Προσοχή, διότι δεν πρέπει να γίνει λάθος στην έρευνα, γιατί θα αποτύχει το SEO. Είναι πλέον καιρός να βγείτε μπροστά αποκτώντας traffic για το site σας με πραγματικούς στοχευμένους επισκέπτες.

Οι σωστές λέξεις κλειδιά, είναι αυτές που:

  1. Έχουν ακριβή μηνιαία αναζήτηση από 3.000 έως 100.000 αναζητήσεις
  2. Χαμηλό έως καθόλου ανταγωνισμό
  3. Είναι σχετικές με την αγορά στόχο μας και
  4. Φέρνουν λεφτά στη σελίδα μας. Μπορούν δηλαδή να χρηματοποιηθούν με κάποιο τρόπο.

Πολλές φορές θα χρειαστεί να επανέρθουμε στις λέξεις κλειδιά που έχουμε ορίσει και να τις αναθεωρήσουμε για να πετύχουμε τις σωστές, είμαστε λοιπόν στην διαδικασία της συνεχούς βελτίωσης της σελίδας μας πάντα.

Μπορείτε να βρείτε το μηνιαίο όγκο αναζητήσεων για τις λέξεις κλειδιά στο Google Keyword Planner.

3 Διασύνδεση των σελίδων προορισμού μεταξύ τους

Η εσωτερική διασύνδεση όλων των σελίδες με τις λέξεις κλειδιά μεταξύ τους είναι σημαντική για 2 λόγους:

  1. Γιατί τα εσωτερικά links λαμβάνονται ως backlinks από τη Google και
  2. Γιατί βοηθάτε στην καλύτερη προσπέλαση της ιστοσελίδας σας από τις μηχανές αναζήτησης.

4 Social media signals

Τα social media signals είναι αναγκαία για να δείξουν στις μηχανές αναζήτησης ότι έχουμε περιεχόμενο το οποίο είναι αρεστό στο ευρή κοινό και ότι η ιστοσελίδα μας δεν είναι ακατοίκητη.

Έτσι βλέπουμε ότι τα share και τα likes, τα tweets και τα google plus, βοηθάνε μια ιστοσελίδα να κερδίσει θέσεις στις μηχανές αναζήτησης σε σύγκριση με τις άλλες ιστοσελίδες του ανταγωνισμού.

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς

Αν πάλι έχετε διαβάσει τα πάντα και ακόμα το SEO σας φαίνεται βουνό, υπάρχει λύση, εμπιστευτείτε τους ειδικούς και απολαύστε μοναδικές υπηρεσίες SEO. Κάντε ένα test drive και ζητήστε μια Δωρεάν Αξιολόγηση SEO αξίας 29€!

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ PMAR

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

GOOGLE COMPTETITION PMAR

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

registration-button-pmar

Δείτε περισσότερα:

 

 

Σχολιάστε