7 SEO tips για να βγείτε πρώτοι στη Google

7-seo-tips-viothisoun-vgeite-protoi-google

7 SEO tips για να βγείτε πρώτοι στη Google

Το SEO (Search Enging Optimization) είναι μια μέθοδος για να βελτιώσετε τις κατατάξεις της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης με σκοπό να αυξήστε τον αριθμό των επισκεπτών και να βγείτε πρώτοι στις αναζητήσεις στη Google.

Για να επιτευχθούν όμως οι υψηλές κατατάξεις της ιστοσελίδας σας που σημαίνει ότι το SEO είναι καλό, χρειάζεται να συνδυαστούν πολλές και διαφορετικές τεχνικές SEO. Από τις λέξεις κλειδιά (keywords) που με αυτές θα δομήσετε την ιστοσελίδα σας έως και τα links (backlinks) που θα κερδίσει η ιστοσελίδα σας από άλλες σελίδες.

Το SEO δεν είναι απλό, δεν είναι απλά μια ιστοσελίδα η οποία είναι φιλική στις μηχανές αναζήτησης αλλά πρέπει γνωρίζετε πως το SEO  και οι τεχνικές SEO οδηγούν στο τέλειο site και στις πρώτες αναζητήσεις στη Google.

Γιατί χρειάζεται το SEO;

Η επισκεψιμότητα (traffic) που κερδίζουν οι ιστοσελίδες προέρχονται από τις μηχανές αναζήτησης, όπως είναι η Google. Ωστόσο και τα social media φέρνουν επισκεψιμότητα και αρκετά μεγάλη θα λέγαμε, αυτά είναι το Facebook, Twitter, Pinterest και άλλα. Η Google όμως είναι το βασικό μονοπάτι που οδηγεί τους περισσότερους χρήστες να βρουν αυτό που αναζητούν και τελικά να καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Οι μηχανές αναζήτησης αποτελούν λοιπόν ουσιαστικά την πυξίδα που οδηγεί τους χρήστες στην ιστοσελίδα σας. Εάν δεν μπορούν να ανιχνεύσουν και να κατατάξουν την ιστοσελίδα σας σε υψηλές θέσεις, χάνετε μια μοναδική ευκαιρία να στείλετε στοχευμένο traffic σε αυτή.

Τo traffic που προέρχεται από τις μηχανές αναζήτησης μπορεί να καθορίσει επομένως την επιτυχία ή την αποτυχία της επιχείρησής σας. Είναι σημαντικό να έχετε μια όμορφη και πλούσια σε περιεχόμενο ιστοσελίδα. Εάν όμως έχετε μια ιστοσελίδα που δεν φέρνει κανέναν απολύτως πελάτη, καθώς κανείς χρήστης δεν την βρίσκει στο διαδίκτυο, ποιο το νόημα να συντηρείτε την συγκεκριμένη ιστοσελίδα;

Συνεχίστε παρακάτω για να δείτε ποια από όλα αυτά τα εργαλεία μπορούνε να εκτοξεύσουν το site σας στα ύψη.

7 tips για να βγείτε στην πρώτη σελίδα

Μπορεί οι μηχανές αναζήτησης και όλα αυτά που λέμε για την Google να σας φαίνονται λίγο περίεργα και πολύπλοκα και ίσως να μην ξέρετε από που να αρχίσετε, έτσι σας δίνουμε 7 μικρές συμβουλές για να ξεκινήσετε.

SEO Tip 1: Αποκτήστε σφαιρικές γνώσεις για το SEO

Σίγουρα χρειάζεστε γνώσεις ώστε να κάνετε καλό SEO. Η λύση είναι να διαβάσετε ώστε να μάθετε τι ακριβώς είναι το SEO, πως μπορεί να μας βοηθήσει να βγούμε πρώτοι στις αναζητήσεις στη Google και πως λειτουργεί. Έτσι είναι πολύ σοφό και πολύ έξυπνο εκ μέρους σας να γραφτείτε στα μαθήματα SEO, να κατεβάσετε τα 8 βίντεο και τον οδηγό SEO Google αξίας 129€, εντελώς δωρεάν!

Ο οδηγός είναι μόνο η αρχή, μπορείτε να μελετήσετε μια σειρά από άρθρα που αν είστε στη λίστα μου ενημερώστε στο email σας εντελώς δωρεάν.

Μερικά από αυτά τα μοναδικά άρθρα και βίντεο γύρω από το SEO είναι:

SEO Tip 2: Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία

Τα εργαλεία επιτυχίας στο SEO που θα χρειαστεί να έχετε στην αρχή είναι τα παρακάτω:

Ahrefs

Δείτε τα bakclinks σας και τις κύριες λέξεις κλειδιά του site σας.

tools.pingdom.com

Η ταχύτητα του site σας είναι παράγοντας SEO, αλλά και παράγοντας αύξησης των πωλήσεων, των μετατροπών και δείγμα σωστής και επαγγελματικής δουλειάς!

Seoquake

Η μοναδική μπάρα ανάλυσης SEO για τον Firefox. Κάνετε μόνοι σας αξιολόγηση SEO για το blog σας!

Alexa toolbar

Η σχετική κατάταξη λόγω traffic της ιστοσελίδας είναι ένας εικονικός ψυχολογικός παράγοντας SEO!

Addtoany

Η εκπληκτική μπάρα διαμοιρασμού σε πάνω από 100 social media για firefox!

WordPress SEO By Yoast

Το καλύτερο εργαλείο SEO για WordPress παγκοσμίως με ενσωματωμένα XML sitemaps, meta keywords, nofollow links, meta description και robots.txt.

Κανείς γνώστης δεν μπορεί να δουλέψει χωρίς να έχει στη διάθεση του τα σωστά εργαλεία.

SEO Tip 3: Κάντε πολύ καλή έρευνα λέξεων κλειδιών

Όταν δημιουργούμε ένα site δεν αρκεί να το έχουμε χωρίς να προσπαθήσουμε να βγούμε πρώτοι στις αναζητήσεις της Google. Άρα θα πρέπει να κάνουμε πάντα έρευνα λέξεων κλειδιών.

Προσοχή, διότι δεν πρέπει να γίνει λάθος στην έρευνα, γιατί θα αποτύχει το SEO. Επειδή έχω ακούσει πάρα πολλά για πρώτη θέση Google με λέξεις κλειδιά που απλώς δεν χρησιμοποιούνται, είναι πλέον καιρός να βγείτε μπροστά αποκτώντας traffic για το site σας με πραγματικούς στοχευμένους επισκέπτες.

Οι σωστές λέξεις κλειδιά, είναι αυτές που:

 1. Έχουν ακριβή μηνιαία αναζήτηση από 3.000 έως 100.000 αναζητήσεις
 2. Χαμηλό έως καθόλου ανταγωνισμό
 3. Είναι σχετικές με την αγορά στόχο μας και
 4. Φέρνουν λεφτά στη σελίδα μας. Μπορούν δηλαδή να χρηματοποιηθούν με κάποιο τρόπο.

Πολλές φορές θα χρειαστεί να επανέρθουμε στις λέξεις κλειδιά που έχουμε ορίσει και να τις αναθεωρήσουμε για να πετύχουμε τις σωστές, είμαστε λοιπόν στην διαδικασία της συνεχούς βελτίωσης της σελίδας μας πάντα.

Μπορείτε να βρείτε το μηνιαίο όγκο αναζητήσεων για τις λέξεις κλειδιά στο Google Keyword Planner.

SEO Tip 4: Δημιουργείστε τα σωστά Links

Τα URL που διαμορφώνετε, θα πρέπει να είναι περιγραφικά και να έχουν λιγότερους από 100 χαρακτήρες, ενώ αν έχουν πάνω από μία λέξεις να διαχωρίζονται με hyphens (-).

Στο site σας,θα πρέπει να αναφέρεστε σε δικά σας internal links, όπου κρίνεται σκόπιμο για να διατηρήσετε αλλά και να αυξήσετε τη δημοτικότητά τους, κάτι που εκτιμά η Google. Φροντίστε να ανοίγουν στην ίδια καρτέλα του περιηγητή σας. Στην περίπτωση external links, θα πρέπει να ανοίγουν σε άλλη καρτέλα, έτσι θα διατηρήσετε χαμηλό το bounce rate.

Αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε πιο θα είναι το κύριο  URL το www.yourdomain.gr ή το yourdomain.gr, ώστε να κάνετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις και να γίνεται σωστό redirect το ένα με το άλλο. Σε περίπτωση που θέλετε να συμπεριλάβετε σε αυτό κάποιο keyword, καλό θα είναι να μπει στην αρχή του domain name.

Φροντίστε όλες οι σελίδες του site σας να συνδέονται μεταξύ τους με internal links τα  οποία θα βρίσκονται στην αρχή ή στη μέση των παραγράφων, πλαισιώνοντάς τα με τις κατάλληλες περιγραφές. Ένα permalink είναι φιλικό στην Google, θα πρέπει να περιέχει keywords. Αν το permalink περιέχει περισσότερες από μια λέξεις, διαχωρίστε τες με hyphens (-) και όχι underscores (_).

Στην 404 σελίδα σας, δώστε εναλλακτικές σελίδες, ή ένα κανάλι επικοινωνίας ή κάντε αυτόματο redirect στην homepage. Σε αντίθετη περίπτωση, ο χρήστης θα εγκαταλείψει σύντομα. Στην αρχική σας σελίδα, θα πρέπει να εμφανίζει τις σελίδες του site σας, που θέλετε κάποιος να επισκεφτεί, όταν φτάσει στην ιστοσελίδας σας.

SEO Tip 5: Χρησιμοποιήστε το Facebook και όλα τα social media

Τα social media και το facebook σε ένα βαθμό εμφανίζονται στα αποτελέσματα της Google γιατί αποτελούν μέρος του ανανεωμένου αλγορίθμου της και παράγοντα SEO. Επίσης είναι πολύ χρήσιμα για το site σας γιατί στα social media συχνάζει πολύς κόσμος. Σήμερα κανένας δε βλέπει τηλεόραση αλλά όμως όλοι μας είμαστε μπροστά από μια οθόνη κινητού τηλεφώνου στο Facebook και στο Youtube.

Ο χάρτης του SEO έχει αλλάξει ριζικά με το facebook marketing, το Google Plus και πολλά άλλα νέα μέσα να εισάγονται καθημερινά στη ζωή μας και να μας παίρνουν τα μυαλά!

Δείτε περισσότερα για τα social media στο SEO:

SEO Tip 6: Γεμίστε με περιεχόμενο την ιστοσελίδα σας

Το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Το περιεχόμενο ενός site λοιπόν βοηθούν τους επισκέπτες. Γιαυτό το λόγο, θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να έχουμε ποιοτικά κείμενα, σωστά δομημένα και χωρίς ορθογραφικά λάθη. Τα κείμενα αυτά θα απευθύνονται στο χρήστη και όχι στις μηχανές αναζήτησης.

Ανανεώστε συχνά το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Χρησιμοποιήστε δικό σας περιεχόμενο και μην αναπαράγεται περιεχόμενο χωρίς λόγο. Έτσι ανεβάζετε τη δημοτικότητα του site σας.

Προσπαθήστε να μην επαναλαμβάνεστε, διότι η Google πιθανότατα να χαμηλώσει την κατάταξη της ιστοσελίδας σας, λόγω του duplicate content.

 • Κάθε κείμενο, θα πρέπει να ξεπερνά τις 1000 λέξεις, χωρίς όμως να πλατειάζει και να χάνει σε ποιότητα.
 • Χρησιμοποιήστε λίστες αντί για πολλές παραγράφους, για πιο ευχάριστη ανάγνωση.
 • Χρησιμοποιήστε keywords, με τα κυριότερα να βρίσκονται στις 100 πρώτες λέξεις.
 • Χρησιμοποιήστε tags με φειδώ, εφόσον σας το επιτρέπει το  CMS που χρησιμοποιείτε.
 • Εντοπίστε τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά μέσα από διάφορα εργαλεία.
 • Εκμεταλλευτείτε την υπηρεσία Pay Per Click του Google AdWords, αφού μπορεί να σου προσφέρει επισκεψιμότητα από πολύ στοχευμένες λέξεις κλειδιά.
 • Εκμεταλλευτείτε το τοπικό SEO, χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά που αφορούν τον τόπο δραστηριοποίησής σας.
 • Συμπεριλάβετε φωτογραφίες ή gifs στα κείμενά σας.

Δώσε στον χρήστη ένα κείμενο το οποίο θα θελήσει να διαβάσει ευχάριστα, φτάνοντας στο τέλος του. Η ιστοσελίδα σας, θεωρείται από την Google περισσότερο αξιόπιστη, όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος που θα παραμένει ο χρήστης στο site σας.

Δημιουργείστε επίσης ένα blog για το site σας, με αξιόλογο περιεχόμενο. Αυτό είναι που θα σας φέρει σε καλύτερη θέση στα αποτελέσματα της αναζήτησης της Google.

Μην ξεχνάτε να κλείνετε κάθε σας κείμενο με ένα call to action, για να κρατήσετε επαφή με κάθε χρήστη. Η διαδικασία του SEO, δε σταματά ποτέ. Γιαυτό και το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να ενημερώνεστε για κάθε νέα εξέλιξη και να αναζητάτε πρακτικές για την προσαρμογή σας στα νέα δεδομένα.

SEO Tip 7: Εμπιστευτείτε τους ειδικούς

Αν πάλι έχετε διαβάσει τα πάντα και ακόμα το SEO σας φαίνεται βουνό, υπάρχει λύση, εμπιστευτείτε τους ειδικούς και απολαύστε μοναδικές υπηρεσίες SEO. Κάντε ένα test drive και ζητήστε μια Δωρεάν Αξιολόγηση SEO αξίας 29€!

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για την προώθηση ιστοσελίδων:

 

 

displays

1 σκέψη στο “7 SEO tips για να βγείτε πρώτοι στη Google”

Σχολιάστε