Σχεδιάστε μια τέλεια ιστοσελίδα με το WordPress

Σχεδιάστε μια τέλεια ιστοσελίδα με το WordPress

Σχεδιάστε μια τέλεια ιστοσελίδα με το WordPress

Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, το WordPress αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση όσον αφορά το σχεδιασμό ιστοσελίδας και όσο απλό είναι στη χρήση του, τόσο εντυπωσιακό μπορεί να γίνει. Υπάρχουν πολλοί όμως που δεν πηγαίνουν πιο μακριά από αυτά που τους προσφέρει ένα έτοιμο θέμα ιστοσελίδας (site template). Δηλαδή η αρχική τους σελίδα θα έχει το κυρίως μενού, τα πιο πρόσφατα άρθρα και αν πρόκειται για site εταιρείας, θα έχει συνήθως μια μεγάλη φωτογραφία από το προϊόν ή τις υπηρεσίες της.

Όλα αυτά δεν είναι απαραιτήτως άσχημα, αλλά δεν θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε από τα άλλα χιλιάδες sites που υπάρχουν.  Ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να δουλέψετε είναι η Αρχική Σελίδα του site σας. Το σχέδιο της αρχική σελίδας (homepage) δεν θα πρέπει να το αφήσετε στην τύχη του. Αν το έτοιμο template που διαλέξατε πρότεινε ένα διαφορετικό σχέδιο από αυτό που θα θέλατε, τότε δεν χρειάζεται να συμβιβαστείτε.

Ποιο σχέδιο είναι καλύτερο για την Αρχική Σελίδα;

Αν έχετε κάνει σωστή επιλογή όσον αφορά το site template, τότε ξέρετε περίπου που θα κινηθείτε και τι θα κάνετε με το site σας. Η Αρχική Σελίδα είναι το μέρος όπου πρέπει να αναφέρετε όλα όσα αφορά το site σας. Με αυτό τον τρόπο οι επισκέπτες σας δεν θα έχουν αμφιβολίες για το που βρίσκονται και σε τι μπορεί να τους εξυπηρετήσει το site σας. Το κύριο σημείο είναι να μπορεί ο επισκέπτης να καταλάβει περί τίνος πρόκειται χωρίς να περάσουν πάνω από 5 δευτερόλεπτα αφού μπει στο site. Πρέπει λοιπόν να σκεφτείτε για ποιόν προορίζεται το site σας.

Βρείτε το κύριο στοιχείο

Αφού έχετε ήδη θέσει τον στόχο και τον σκοπό του site, πρέπει να βρείτε το κύριο στοιχείο που αφορά το ίδιο το site. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα παραδοσιακό blog, το κύριο στοιχείο θα είναι το ίδιο το περιεχόμενο, δηλαδή οι δημοσιεύσεις και τα άρθρα σας. Μη ξεχνάτε να τονίζετε με διαφορετικό μέγεθος γραμματοσειράς τους τίτλους που θέλετε να δώσετε έμφαση,

Αν έχετε ένα ειδησεογραφικό site, παρόλο που η φύση του μοιάζει με αυτή ενός blog, η αρχική σελίδα θα είναι λίγο διαφορετική. Ενώ τα blog επικεντρώνονται σε κάθε μια δημοσίευση ξεχωριστά, τα ειδησεογραφικά sites προβάλουν όσον το δυνατόν περισσότερο περιεχόμενο σε ένα μόνο τίτλο, ακολουθόμενο από μια μικρή περιγραφή.

Σε sites που παρέχουν προϊόντα ή υπηρεσίες, προφανώς αυτά είναι τα πιο σηματικά στοιχεία και πρέπει να φαίνονται με ευκρίνεια στην αρχική σας σελίδας. Υπάρχουν αρκετά templates που μπορούν να σας βοηθήσουν στο να προβάλετε σωστά αυτό που θέλετε.

Μη γεμίζετε την αρχική σελίδα

Ο χρυσός κανόνας του web design πάντα ήταν ο εξής: δεν έχει σημασία πόσα πράγματα μπορείτε να βάλετε σε ένα site, αλλά πόσα μπορείτε να αφαιρέσετε. Οι αρχικές σελίδες πρέπει να είναι απλές και να μην είναι φορτωμένες με πάρα πολλά πράγματα που συγχίζουν τον επισκέπτη και πολλές φορές τον κάνουν να ξεχνάει τον σκοπό του site σας.

Αφιερώστε χρόνο

Μπορεί να σας φαίνεται εύκολη και γρήγορη δουλειά, αλλά το να φτιάξετε ένα site δεν είναι καθόλου αυτό, αν θέλετε να επιτύχετε. Χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο για να δείτε τι δουλεύει σωστά και τι όχι και να αλλάζετε συνεχώς το περιεχόμενό του για να είναι πάντα σύγχρονο και να καλύπτει τις ανάγκες των επισκεπτών σας.

Μπορείτε να απευθυνθείτε σήμερα κιόλας στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και να έχετε το δικό σας site στο internet!

Διαβάστε περισσότερα:

Σχολιάστε