Πως να έχετε μια επιτυχημένη ιστοσελίδα

ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πως να έχετε μια επιτυχημένη ιστοσελίδα

Πολλοί πιστεύουν πως το να σχεδιάζεις μια ιστοσελίδα χρειάζεται απλά να ξέρεις κάποιο εργαλείο προγραμματισμού και άλλες τεχνικές ιδιότητες. Δεν είναι όμως μόνο αυτό που θα σας οδηγήσει στο να έχετε μια επιτυχημένη ιστοσελίδα. Ένα άλλο βασικό στοιχείο για την επιτυχία είναι να το διατηρείτε ανανεωμένο με τα τελευταία tips και τις τάσεις του σχεδιασμού ιστοσελίδων (web design) που συνεχώς αλλάζουν.

Ακολουθείστε τα trends!

Αν μπορείτε να βρίσκεστε τον παλμό των εξελίξεων του web design τότε αυτομάτως γίνεστε μέρος κάποιου μελλοντικού στυλ. Έτσι αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε projects είτε για εσάς τους ίδιους, είτε για τους πελάτες σας που πραγματικά θα εντυπωσιάσουν. Αν μάλιστα είστε οργανωτικός τύπος και μπορείτε να έχετε αποθηκευμένα σε σελιδοδείκτες (ή όποιας άλλη μορφής αρχειοθέτησης/αποθήκευσης) όλα τα τελευταία tips, θα ξέρετε που να κινηθείτε και θα σας βοηθήσει πολύ στην εξοικονόμιση κόπου και χρόνου.

Be original… χωρίς να αποκοπείτε

Αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε τις τάσεις της εποχής και θέλετε να χαράξετε το δικό σας μονοπάτι από το να ακολουθείτε τη μάζα, τότε πάλι μπορείτε να εκμεταλευτείτε τα web design trends. Θα μπορείτε να καταλάβετε ευκολότερα τα θέλω και τις ανάγκες των πελατών σας, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα θέλουν να τους σχεδιάσετε ένα site παρόμοιο με κάποιο άλλο που έχουν δει. Έτσι θα ξέρετε τι θα χρειάζεται να κάνετε για να το υλοποιήσετε και να μην χάσετε τη δουλειά.

Σύντομα tips για την ιστοσελίδα σας

  • Χρησιμοποιείστε style guides
  • Αφαιρέστε τα περιττά sidebars
  • Κάντε το site responsive
  • Χρησιμοποιείστε μεγαλύτερες γραμματοσειρές
  • Αφήστε περισσότερο κενό χώρο
  • Απλοποιείστε το μενού περιήγησης

Και τώρα… που θα τα μάθω όλα αυτά;

Με τα σύγχρονα δεδομένα και τα εργαλεία που μας προσφέρει η τεχνολογία, μπορούμε να βρούμε τα πάντα όσον αφορά το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Το μόνο που μένει είναι να επισκεφτείτε τα αγαπημένα σας sites και να δείτε γιατί σας αρέσει να τα επισκέπτεστε συνέχεια. Με τις μηχανές αναζήτησης θα μπορέσετε να βρείτε πολλά tutorials για οποιοδήποτε σχέδιο σας κάνει εντύπωση, έτσι ώστε να το φτιάξετε μόνοι σας και να το φέρετε στα μέτρα σας.

Διαβάστε περισσότερα για το σχεδιασμό ιστοσελίδων:

 

Σχολιάστε