5 Στάδια Κατασκευής Ιστοσελίδας

5 Στάδια Κατασκευής Ιστοσελίδας

1. Ακούμε, Προτείνουμε, Φτιάχνουμε Προσχέδιο

Σημαντικό ρόλο για εμάς (Pmar.gr) παίζει η ανθρώπινη επαφή: Ερχόμαστε στο χώρο σας για την πρώτη γνωριμία, και είναι σημαντικό για εμάς να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε την επιχείρηση, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που πρόκειται να προβάλουμε – σας ζητάμε να μας δώσετε τεχνικές λεπτομέρειες. Θα συζητήσουμε για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας, τι χαρακτηριστικά επιθυμείτε να έχει, σε τι κοινό απευθύνεται, ποιες είναι οι προτιμήσεις σας σε χρώματα κλπ.

Σας ακούμε προσεκτικά

Προσχέδιο

Σε 48-72 ώρες από την συνάντηση μας, σας παρουσιάζουμε ένα γενικό προσχέδιο (draft) του πώς θα φαίνεται η σελίδα σας. Το προσχέδιο αυτό, το σχεδιάζουμε αποκλειστικά για εσάς με βάση τις ιδέες και τις προτιμήσεις σας (δεν δουλεύουμε με έτοιμα templates) και συζητάμε μαζί σας για τις εικαστικές λεπτομέρειες και τυχόν αλλαγές.

2. Domain name – φιλοξενία ιστοσελίδας

Έχετε το δικό σας όνομα χώρου (domain name, π.χ. paradeigma.gr) στο ίντερνετ; Εάν όχι σας συμβουλεύουμε για την καλύτερη δυνατή επιλογή του ονόματος (διεύθυνση) καθώς και την επιλογή της εταιρίας φιλοξενίας και του πακέτου φιλοξενίας που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Ελέγξτε τη διαθεσιμότητα ενός ονόματος χώρου .gr

Web Hosting

Δεν έχετε ήδη κάποιο πακέτο φιλοξενίας; Σας βοηθάμε να επιλέξετε το κατάλληλο.

3. Φωτογραφίες, Κείμενα, Λογότυπα, Βίντεο, Έντυπα

Σε δεύτερη φάση σας ζητάμε να μας δώσετε το υλικό που θέλετε να ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα σας:

  • σε ηλεκτρονική μορφή: κείμενα / φωτογραφίες / γραφικά / λογότυπα / βίντεο
  • προαιρετικά, έντυπα όπως διαφημιστικά φυλλάδια / αφίσες / επαγγελματικές κάρτες, τα οποία ενδεχομένως θα μας βοηθήσουν

Θέλετε βοήθεια με τα κείμενα ή τις φωτογραφίες; Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με την ανάπτυξη κειμένων και την λήψη φωτογραφιών, εάν το επιθυμείτε.

Έχετε συγκεντρώσει το υλικό σας;

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε το υλικό αυτό συγκεντρωμένο, για τη δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση με την ταχύτερη υλοποίηση της ιστοσελίδας, εντός των συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων.

5 Στάδια Κατασκευής Ιστοσελίδας

4. Σχεδιασμός, Κατασκευή, Τροποποιήσεις, Feedback

Παράλληλα με το στάδιο 2, δουλεύουμε πάνω στο εικαστικό κομμάτι, με βάση το προσχέδιο (draft) που συζητήσαμε σε προηγούμενη συνάντηση. Αφού έχουμε καταλήξει μαζί στο σχέδιο, στήνουμε το WordPress στον server (αν έχετε επιλέξει δυναμική ιστοσελίδα), μετατρέπουμε το σχέδιο σε θέμα (theme) και το ανεβάζουμε στον server. Εκεί θα στήσουμε τις σελίδες και θα προσθέσουμε το υλικό σας (φωτογραφίες, κείμενα, βίντεο).

Συμμετοχή σας στην ανάπτυξη: Feedback

Σε αυτό το στάδιο σας προτρέπουμε να συμμετέχετε βλέποντας την πρόοδο μας και επισημαίνοντας αλλαγές και διορθώσεις. Από την εμπειρία μας, στην πορεία πολλές φορές το design επηρεάζει το περιεχόμενο και το περιεχόμενο επηρεάζει το design, οπότε αλλαγές και μικρές παρεκκλίσεις από το αρχικό σχέδιο είναι αναμενόμενες και ίσως επιβεβλημένες για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής παρουσίασης.

5. Παρουσίαση, τελικές αλλαγές, προώθηση

Όταν η σελίδα σας θα είναι έτοιμη, θα συναντηθούμε για να σας κάνουμε μια παρουσίαση των επιμέρους σελίδων, των δυνατοτήτων, των λειτουργιών και του περιεχομένου, όπως αυτά ενσωματώθηκαν στην τελική τους μορφή. Θα σας εκπαιδεύσουμε επίσης στο πώς να ανεβάζετε περιεχόμενο στη δυναμική σας ιστοσελίδα (blog). Στη φάση αυτή επίσης, σας προτρέπουμε να πάρετε το χρόνο σας και να πλοηγηθείτε στη σελίδα σας, ώστε να μας επισημάνετε τυχόν αλλαγές και διορθώσεις που επιθυμείτε. Εάν εντοπίσετε σημεία που χρειάζονται κάποια διόρθωση ή παραμετροποίηση, μπορούμε να κάνουμε ένα εύλογο πλήθος μικρο αλλαγών για εσάς.

Basic SEO

Για κάθε ιστοσελίδα που κατασκευάζουμε, κάνουμε αυτόματα βελτιστοποίηση onpage SEO (onpage Search Engine Optimisation), δηλαδή την βελτιστοποίηση του περιεχομένου σας ως προς τις μηχανές αναζήτησης, ώστε να επιτύχετε μακροπρόθεσμα καλύτερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης. Επίσης, καταχωρούμε δωρεάν τη διεύθυνση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης καθώς και σε ελληνικούς και ξένους καταλόγους επιχειρήσεων και ιστοσελίδων.

Θέλετε να συνεργαστούμε;

 

Θα χαρούμε να καταγράψουμε τις ανάγκες σας (Pmar.gr) και να σας προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις, προσαρμοσμένες στα μέτρα σας.

 

Σχολιάστε